3.78 BYN
2.98 BYN
3.42 BYN
Уборачная кампанія ў Мінскай вобласці выходзіць на фінішную прамую
Убороачная кампанія ў Мінскай вобласці выходзіць на фінішную прамую. Аграрыі гатовы закрыць патрэбнасці ўнутранага рынку ў агародніннай прадукцыі. Зараз у рэгіёне актыўна вядзецца нарыхтоўка капусты, морквы і буракоў. Так, у сялянска-фермерскай гаспадарцы Смалявіцкага раёна завяршаецца ўборка морквы і цыбулі - яго ў камерах захоўвання ўжо паўтары тысячы тон. Пазней прыступяць да капусты.
Ураджай, дзякуючы правільнаму падыходу, атрымліваюць годны. Зараз задача - яго захаваць. Важкую частку адпраўляюць у сховішчы - больш як 15 тысяч тон гародніны і садавіны закладуць у стабфонды. З іх больш як 3 тысячы тон капусты і 2 тысячы - морквы. Запасы папаўняюць не толькі агракамбінаты і сельгаспрадпрыемствы, але і фермерскія гаспадаркі.